16 Aralık 2012 Pazar

Selefilik Adı Altındaki Görüşlere Selefice Cevaplar



Selamun aleyküm kardeşlerim

Ölüler işitir mi, Ölülere Kuran Okumak, Tevessül, İstiğase, Teberrük, Şefaat, Rabıta, Tazim, Şirk, Bidat, Allah Allah diye zikir, Tesbihte Taş Kullanmak, Cihad gibi meseleleri biz bir tasavvufçu olarak ele aldık.

Bu konulara itiraz eden kendilerini selefi görüşü üzere olduğunu iddia edenlerin bu konulara olan itirazlarını tek tek yazıp onlara cevap verdik.

Bu konular ülkemizde akademik çalışmalara konu olmuştur. Ne varki konularla ilgili hadislerin/haberlerin kaynak değerini tespitte bu çalışmaların tabiatı gereği özellikle iktifa edilerek mukayeseli tetkik cihetine fazla gidilememiştir. İtira cevap itiraz cevap diye her iki tarafın görüşleri bir munazara şeklinde yapılmamış. Biz bunu bu kitapta yapmaya çalıştık.

Selçuk Üniversitesi Hadis Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Güler Hoca Efendi, tevessül ile ilgili hadislerin değerlendirilmesi hususunda diğerlerine nazaran daha geniş bir çalışma yapmıştır. Yaptığı bu çalışmaya bir itiraz gelmediği için Prof. Dr. Zekeriya Güler Hoca Efendi çalışmasına yeni eklemeler yapmamıştır. Fakat o çalışmalarına sonradan gerek internet ortamında gerek münazaralarda itirazlar olmuştur.

Bu itirazlara cevap verilmediğinden dolayı Prof. Dr. Zekeriya Güler Hoca Efendi nin çalışması zayıf duruma düşmüş oldu.

Bu kitapta Hüseyin Avni Kansızoğlu Hocaefendi tevessül konusu ve diğer konulardaki hadislere yapılan itirazlara tek tek cevaplar vermiş ve Türkiye'deki eserlerde olmayan bu bilgileri bizlere kazandırmıştır.

Daha önce neşredilen Selefiler ve Tasavvufçuların Görüşleri adlı eserimiz çıktıktan sonra, 2 yıl boyunca, gerek yüz yüze, gerekse internet ortamında münazaralar, tartışmalar oldu. Münazaralarda karşı tarafın “Bir fırın ekmek yememiz gerektiğini bize öğrettiniz.” deyip pes ettiği ve cevap veremediği o münazara sonuçlarını bu kitaba ekledik. Özellikle bu kitaptaki 2'nci 4'nci 5’nci ve 6’inci Hadislerin her iki tarafa göre tahriç ve değerlendirmelerine, itirazlara ve o itirazlara verilen cevaplara bakıldığında, bu eserin Türkiye’de bir ilk olduğunu kaynak özelliği taşıdığını göreceksiniz.

Tasavvufa gönül verenler inandığı, haklı olduğu bu konuları güçlü bir şekilde savunabilmeleri için küçük guruplar halinde haftada bir veya iki gün kitaptaki konuları sırayla öğrenip karşı tarafa öğrendıklerini anlatarak onları hatalarını görmelerini saglanması gerekmektedir.

Tasavvufa karşı olanlar bunu yapıyor ve hazırlık olarak sizin ne diyeceğinizi bilerek karşınıza cıkıyorlar. Eğer siz dersinize çalışmazsanız haklı olduğunuz halde haksız durama düşüp karşı tarafında kendısını haklı olduğunu düşünmesine sebep olabilirsiniz.

Selefi görüşü üzere olduğunu iddia edenlerin savundukları görüşlerinde hatalı olabileceklerini ilmi delillerle göstermek, kendi fikirlerinde olmayan Müslümanları tekfir etmekten vazgeçmelerini sağlamaya çalışmak, onlara karşı daha temkinli ve hoşgörülü olmalarını önermek, bunun neticesinde de Müslümanların arasındaki bazı ihtilafları gidermeye gayret ederek olması gereken birlik ve beraberliğimize katkı sunmak için küçük guruplar oluşturarak bu çalışmayı yapmak zorundasınız.

KİTAP ŞİPARİŞ

YASİN YAYIN EVİ : 0212 534 04 34

bu telefonla kargoyla evinize teslım edilmektedir

İstanbul Fatih Çarşamba

www.yasinyayinevi.net

http://www.yasinyayinevi.net/kitaplar/tasavvuf-kitaplari/selefilik-adi-altindaki-goru-lere-selefice-cevaplar.html

AYRICA

Arifan Yayınları

Nişanca Mah. Davutağa Cad. No: 18/2
34050 Eyüp / İSTANBUL

Tel: 444 18 10

e-Posta: info@arifandergisi.com
www.arifankitapevi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.