17 Şubat 2012 Cuma

Sözde Nakşibendi Şeyhi "Ferit Aydın"!


Bu adamı sevenleri hep bu kişiyi telkin ederken ESKİ NAKŞİBENDİ ŞEYHİ Ferit Aydın diye söylemekte. Yani Şeyh, hoca vs demiyolarda isminin başına etiket olarak eski mesleğini takıyorlar. Onu sevenleri hayatını anlatırken “Çok geçmeden şeyhlik makamından çekilerek; Nakşibendî Tarikatıyla ilişkisini tamamen kesti” sözleri çok manidar. 

[Önce Hakiki Şeyhin ve Şeyhlik yapan Zatların ne yaptığını açıklayalım; Tasavvufda anlam olarak nefsin kötülüklerinden kurtulmuş  ve kendisine tabi olanları Zahiri ve Batini yönden eğitip Allaha ulaştırmaya vesile olan Allahın veli kulu anlamına gelir, 

Ferit Aydın denen bu şahıs demekki önceden Şeyhim diye insanları kandırıyordu, bu tutmayınca şimdide şeyhlikten istifa ettim diye insanları kandırıp, Allah dostlarını ve onların yolunu karalamaya çalışıyor, aklı selim olan Müslüman bunu çok rahat anlar...]

Sanki ihaleden çekiliyormuş gibi , sanki şeyhlik devlet memurluğuymuş gibi istifa etmiş! .. Bunlarınki nasıl bir Şeyhlik ise istifa bile ediyolar ..Allah akıl fikir versin..
Bir sormak lazım. Nakşibendilik tek koldan ibaret değil. Hangi koldan vesilsilesi nedir ? Hak üzere olanların silsilesi vardır ve hak üzereyse muhakkak o silsile Rasulullah efendimize (sallalahu aleyhi vessellem) dayanır. Kendi kendini şeyh ilan edenlerin istifasıda hızlı olur tabiki.

Mahmud efendi hazretleri ( Allah Teala uzun ömürler versin)Şeyhi 4 Mezhep müftüsü ALİ HAYDAR AHİSKAVİ buyurduki; ” Şu köşeye eşeği bağlasan ben şeyhim dese muhakkak kendine mürid bulur” sözü hakaten çok manidar şimdi anlıyoruz ne demek istediğini.

Ben buraya bu kişiyi yazıyorum. Normalde kale alınmayacak birisi. Adamın videolarını izlerseniz ki ( izlemeyin derim) nakil aldığı kişiler çok. Hepsi İslamla uzakdan yakından alakası olmayan felsefecileri örnek almış yazılarına dökmüş. Bir İlmi olmadığını 5 yaşındaki Kuran talebesi bile anlar.

Amma velakin buraya yazmamın en büyük sebebi M. İSLAMOĞLU nun , sitesinde bu kişiye yer vermesi. Rabıta hakkında bu adamın kitabını okuyun demiş.. Abdulhamid Han’a söven birinden daha ne beklenir ki !!!!

Bu ferit aydın denen adamı araştırdığımızda M. islamoğlundan farklı olmadığını gördük… Bakın bazı sözleri ,
“Osmanlı dini yanlış öğretti, artık bunu bilmemiz lazım. Tasavvufu araya sokmuşşa yanlıştır demektir”
“Türkler islamı acemden almışlardır. Başlangıcı bile yanlıştır bizdeki budinin”( haşa )

2 Cümlesi sanırım ne mal olduğunu ortaya koyuyor. Hem osmanlı düşmanlığı hemde Tasavvuf düşmanlığı had safhada.

Hatta İbn-i abidin (fıkıh Alimi) ve Evliyanın Reisi Cüneydi Bağdadi aleyhinde kitap yazacak kadar ileri giden bir şahsiyet.

Eski şeyh, felsefi araştırmacı olduğum için Herşeyi ben anladım havası var. (Allah akıl versin bu adama)

Şahı Nakşibend, Abdulhalik Gücdevani, imam-ı Rabbani (k.s) Cüneydi Bağdadi,vs Tüm Ehl-i İslamın kabul ettiği Bu ALLAH dostlarını inkar edip iftira atmakta. Gerçi bunu demekle belasını bulmuştur amma biz yinede uyaralım buadama karşı.

F.Aydın:(Evet efendim Allah,Allah diyerek zikretmek bidattir.)

Burdan bu şaşkına çok şeyler yazmak isterdim ama deymez sadece aşağıda vereceğim Ayet bu şaşkına yeter.

Ayet:«(O akıl sahipleri) öyle kimselerdir ki, ayakta, oturdukları halde veyanları üzere (yaslanmış) oldukları halde Allah (-u Teâlây) ı zikrederler vegöklerin, yerlerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler. (Âli İmrân Sûresi:191»

Ayet: “Gerçekten Allah’ı , ahiret gününü arzulayanlar ve Allah’ı çok zikredenler için size Allah’ın Resulünde (Takip edeceğiniz) pek güzel bir örnek vardır.”(Ahzab S.A.21

Malumunuz Zikirle ilgili çokca Ayetler var ama fazla vaktinizi almamak için hepsini yazmadım bu Ayetler o şaşkına yeter.Konunun iyi anlaşılması için isterseniz birde Hadis okuyalım.

Hadis:”Yeryüzünde Allah Allah denilmeyesiye kadar kıyamet kopmaz.”Ahmed binHanbel Müsned.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.