12 Mart 2012 Pazartesi

Şia ile Diyalog

İran İslami Mezhepler Üniversitesi’nin evsahipliğinde ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın  yardımıyla Tahran’da Said Nursi Konferansı düzenlendi.





ŞİA İLE DİYALOG
Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Duran, sempozyumun ikinci oturumunda yaptığı konuşmada dünyanın kendilerinden çok şey beklediği Müslümanların birbirini yeteri kadar tanıyamadığını söyledi.
”İçeride kavga dışarıda diyalog, kendi içimizde kavgalıyız, dışarıda Ehl-i Kitapla, Yahudilerle, Hristiyanlarla diyalog içerisindeyiz, diyaloga çalışıyoruz” diyen Duran, şunları kaydetti:
“Bu gerçekten beni yaptığımız işin biraz tam olmadığı noktasına götürüyordu. Çünkü henüz bu toplantıyı ilk defa yapıyoruz, Şia ile özellikle İranlılarla.”
İranlı düşünürleri tanıdığını, birçoğunun eserlerini okuduğunu belirten Duran, İranlıların kültürel birikimleri ve geçmişlerinden dolayı “Risale-i Nur’u, İranlılar anlar” diye düşündüğünü söyledi.!  Sempozyumda sunulan tebliğlerde bu gerçeği gördüğünü belirten Duran, ”Ne kadar şükretsem az, bugün onu gördüm, burada her bir İranlı kardeşimin sunduğu tebliğ, gerçekten ümit tohumları ekti. Biz sizi bilmiyoruz, siz bizi  bilmiyorsunuz” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilk kez resmi olarak bu yıl ‘Kerbela günleri’ düzenlediğini, her tarafta mevlitler okutulduğunu, hemen hemen bütün televizyon kanallarında Kerbela ile Ehl-i Beyt ile ilgili çok ciddi programlar yapıldığını anlatan Duran, ”Birbirimizi daha yeni tanıyoruz. Bu başlangıç gerçekten mükemmel bir başlangıç olabilir birbirimizi anlamada kavramada…” ifadesini kullandı.
_____________________________________________________

Not: Diyalogculara bir soru soralım : Buradan ne sonuç çıktı ?   Hristiyan yahudi ile diyalog yapdınız Muhammed Mustafa’nın  son peygamber olduğunu bari hristiyan kalında  ona inanmanız lazım geldiğini bile söyleyebildiniz mi ?  yok …

Aksine Kelime-i Şehadetin 2.cisi  ” Muhammedurrasulullah”  kelimesinden bile vazgeçtiniz !!!

_____________________________________________________

2 –   Hadi Şia ile diyalog yaptınız ” Sahabeye sövmeyin, Hulefai Raşidine Lanet etmeyin”    dahi diyebildiniz mi ?  …. Yok …

Zaten diyemezssiniz amaç Hakkı söylemek olmadıktan sonra  buluştuğunuz her toplantı müslümanlardan giden bir parça oldu.

 Kaynak:http://www.sapitanlar.com/index.php/sia-ve-diyalogcular-ayni-karede-bulustu/#comment-423

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.